Ik word gevormd door de klei, opnieuw verbonden met de aarde en met de andere basiselementen -  lucht, water en vuur - elke aanraking laat haar vingerafdruk achter. Innerlijk word ik gevormd door de uiterlijke praktijk. Ik leer het proces te vertrouwen en kijk naar de mogelijkheden in plaats van te streven naar een vooraf bepaald doel. Ik word gevormd, uitgehold en soms volledig herwerkt.

 

Het boetseren, assembleren, glazuren en de verschillende stooktechnieken bij keramiek, geven Lilian de mogelijkheid om haar ideeën vorm te geven. Ze haalt haar inspiratie uit thema's zoals de mens, dier, aarde en mystiek. Het Boeddhisme intrigeert haar enorm maar ook de Afrikaanse vrouw en haar cultuur.

 

Belangrijk is dat de combinatie van materialen in de portretten elkaar versterkt. Dat is ook de kracht in de portretten, het versterkt het beeld. Het is geen toevoeging en geen versiering - het is een combinatie van technieken. Elk beeld is uniek en heeft een eigen (Afrikaanse) naam met een specifieke betekenis. Het zijn beelden die warmte en intimiteit uitstralen. Het zijn beelden met een ziel.

 

Citaat van Lilian Wessels

"Elk gezicht is uniek, ieder mens is mooi. Indien je liefde geeft, straal je dat ook uit ".